Tandemul Diaconu-Dunca se pregătește de furat la Râșnov!

Duminică, 11 iunie, au loc alegeri locale parțiale la Râșnov, după de Adrian Veștea a dat funcția de primar pe cea de președinte al Consiliului Județean Brașov.

În cursă s-au înscris doar 3 candidați: actualul viceprimar liberal Liviu Butnariu, fostul lider PSD Marius Lungu și Daniel Diaconu, din partea PER.

Surpriza alegerilor a fost ecologistul Daniel Diaconu, acesta fiind susținut de o coaliție largă, din care fac parte inclusiv PSD și ALDE.

Întrebarea pe care și-au pus-o râșnovenii a fost de ce PSD Brașov, partid care a câștigat alegerile parlamentare, nu și-a susținut propriul candidat, pe profesorul Marius Lungu, care acum candidează independent.

Pentru a afla răspunsul, trebuie mai întâi să cunoaștem câte ceva despre evoluția Partidului Ecologist la Brașov, acolo unde la locale a reușit să scoată atât consilieri municipali, cât și județeni. Rețeta succesului este chiar ajutorul dat de primarul George Scripcaru, cel care a direcționat voturile către acest partid prin intermediul rețelei electorale de care dispune.

Acesta este și motivul pentru care Ionel Goidescu, lider important al ecologiștilor brașoveni, dar adversar politic al lui Scripcaru, a fost înlăturat imediat după alegerile locale.

Referitor la alegerile de la Râșnov, impunerea lui Daniel Diaconu s-a făcut de către George Scripcaru, care i-a încredințat această misiune omului său de încredere, Ionel Spinean. Tot Scripcaru este cel care a asigurat sprijinul organizațiilor PSD și ALDE din Brașov, prin Remus borza și Marius Dunca.

IMG_20170507_114539-570x350

Care e miza?

Prin susținerea candidatului PER, George Scripcaru duce la un alt nivel conflictul pe care îl are cu Adrian Veștea, care ar suferi o înfrângere în propriul fief.

Interesant este și motivul pentru care PSD Brașov a ales să îl susțină pe Daniel Diaconu, cei mai activi membrii ai staff-ului de campanie fiind chiar tinerii social-democrați, trimiși de Dunca.

Pe de-o parte, motivul stă în relația pe care Dunca și Scripcaru o au, relație ce se rezumă la sprijin politic pentru Scripcaru și contracte bănoase pentru Dunca și colectorul lui. Despre asta, am mai scris AICI

Pe de altă parte, Dunca are nevoie de noi surse de venit, având în vedere că zilele lui la Ministerul Tineretului și Sportului sunt numărate. Într-o emisiune televizată, candidatul Daniel Diaconu a enumerat câteva proiecte pe care le propune pentru Râșnov, printre acestea numărând-se implementarea unui sistem de transmitere a ședințelor Consiliului Local și instalarea unei rețele Wi-Fi în oraș. Ceea ce nu știu râșnovenii este că aceste contracte ar fi deja promise lui Cătălin Petcu, astfel de contracte fiind deja atribuite la Codlea și Făgăraș, acolo unde PSD are viceprimari, care au anumite sarcini de la partid.

Despre sifonarea banilor publici de către Petcu, am scris AICI

Și pentru că disperarea este mare, PSD l-a adus director de campanie pe Ovidiu Zară, jurnalistul numit Găozar de Traian Băsescu. Originar din județul Brașov, din Șinca, Zară s-a implicat în campania de la Râșnov alături de Daniel Diaconu și de tinerii de la TSD.

Cu tot efortul depus, este puțin probabil ca Diaconu să câștige, având în vedere progresul pe care Râșnovul l-a înregistrat în mandatele lui Adrian Veștea, din a cărui echipă a făcut parte și actualul candidat liberal Liviu Butnariu. Mai mult decât atât, cu Veștea președinte de Consiliu Județean, o alegere a lui Diaconu ar însemna diminuarea fondurilor, dar și un blocaj politic, având în vedere că majoritatea din Consiliul local este formată din consilierii PNL, care se vor opune sifonării banilor publici de către Dunca.

 

 

 

 

Anunțuri

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s