SCANDALOS!!! Înregistrările complete din ședința de excludere a soților Sebeni-Comșa. PER – cumpărat de PSD?

Săptămâna trecută am asistat la excluderea doamnei Mariana Sebeni-Comșa din Consiliul Județean. Alături de ea, și-a pierdut postul de consilier local și soțul acesteia, domnul Marius Comșa. Cei doi au fost acuzați de filiala locală a PER de nerespectarea unor decizii interne ale partidului.

Din păcate, Partidul Ecologist Român a fost zguduit în ultimul an de numeroase scandaluri, în legătură cu care opinia publică nu a avut șansa de a afla adevărul. Astăzi vă prezentăm fața nevăzută a ultimelor excluderi și vă redăm în EXCLUSIVITATE înregistrarea din cadrul ședinței PER în care au fost excluși soții Comșa.

Noi ne ducem cu PSD-ul și trebuie să le sprijinim oamenii și interesele lor – o spune Neluțu Spinean, prim-vicepreședinte numit al PER Brașov, reproșându-i Marianei Sebeni-Comșa demersurile prin care a atras atenția asupra recomandărilor auditorilor publici și ale Curții de Conturi, în cazul DGASPC.

Consilierilor excluși li s-a impus să sprijine ilegalitățile pe care Curtea de Conturi, Avocatul Poporului și Auditorii publici le-au descoperit la unele dintre instituțiile publice aflate în subordinea Consiliului Județean, sau măcar să nu mai vorbească în public despre acele nereguli.

În înregistrare se aude foarte clar cum președintele numit al PER Brașov, Cătălin Nămăescu, susține că într-un cerc mai restrâns de oameni, foarte restrâns, hai s-o numim ședință, Mariana Sebeni trebuia să fie exclusă demult. Fără consultarea membrilor, fără votul Biroului Politic Județean sau al Biroului Politic Municipal, fără audierea prealabilă a consilierilor vizați, un cerc restrâns de oameni exclud din partid consilierii aleși prin vot. Practic, statutul a fost călcat în picioare de Neluțu No Problem Spinean și de alți indivizi părtași la trocul prin care PER Brașov a devenit un partid de buzunar al ministrului corupt Marius Dunca și al primarului-inculpat Scripcaru.

În calitate de consilier județean, Mariana Sebeni a atras atenția în repetate rânduri asupra ilegalităților comise de PSD-istul Gheorghe Durna, un individ care își bate joc de tinerii aflați în centrele de plasament administrate de DGASPC Brașov.

 

Cum se negociază postul lui Ciprian Băncilă?

Miza scandalului o reprezintă funcția de subprefect promisă președintelui numit al PER, Cătălin Nămăescu.

După excluderea din ALDE a lui Remus Borza, Ciprian Băncilă pare să nu mai fie susținut pentru a ocupa funcția de subprefect. Astfel, pentru această funcție au început deja să se facă negocieri și calcule, pretendenții fiind: Laura Bratosin și Ioan Ghișe de la ALDE, în timp ce PER l-ar propune pe Nămăescu.

Dată fiind alianța deja parafată cu ocazia alegerilor locale de la Râșnov, Dunca l-ar susține pe ecologist, pentru a asigura voturile consilierilor locali și județeni ai formațiunii. Astfel că, odată cu negocierile, ministrul corupt Marius Dunca le-a impus și o serie de condiții ecologiștilor, printre care și aceea de a scăpa de personajele incomode și care nu dau dovadă de obediență.

 

Cine este Cătălin Nămăescu? Sau despre cum e când căciula pe care o porți îți e tot timpul prea mare

Nămăescu este un om de afaceri controversat, care între 1990 și 2000 tăia pădurile, făcea afaceri cu cherestea și exporta bușteni, pentru ca acum să devină lider ecologist. Pentru acest post, l-a recomandat nașul său, Dănuț Pop, ajuns lider național al PER după ce și-a cumpărat partidul „pe persoană fizică”.

În prezent, Nămăescu conduce filiala județeană așa cum își conduce afacerea: direct în cap. Are datorii de peste 1.400.000 lei și a pus gaj inclusiv locuința părinților. Vrea sa conducă și județul din poziția de subprefect, motiv pentru care a început să înlăture consilierii care nu cunosc poziția ghiocelului și care nu votează în acord cu interesul PSD.

Un bișnițar care nu respectă furnizorii, partenerii de afaceri, autoritățile și contractele, votul alegătorilor și nici membrii propriului partid, vrea sa devina înalt funcționar public în slujba cetățeanului.

 

Mariana Sebeni și Marius Comșa, vinovații de serviciu

Primele victime ale negocierii au fost soții Comșa, care au fost excluși, reproșându-li-se neplata cotizației, precum și încălcarea articolelor 11, 12 și 13 din Statut, referitoare la respectarea doctrinei. Adevărul, este însă cu totul altul și reiese din înregistrare.

În mod normal, în lipsa unor înțelegeri scrise, adoptate cu consultarea membrilor, între PER și oricare alt partid, aleșii județeni și cei locali votează, conform jurământului depus, conform propriei conștiințe și bineînțeles în interesul locuitorilor județului. În schimb, jocurile făcute la o masă de patru, pe șest, chiar dacă Nămăescu spune hai s-o numim ședință, nu pot fi impuse aleșilor județeni și locali, mai ales dacă sunt doar în interesul personal al cuiva, nu și în interesul locuitorilor Brașovului.

Înregistrarea pe care o atașăm arată cum s-au făcut aceste înțelegeri și cum oameni precum No Problem Spinean și Nămăescu negociază voturile la fel ca și cum ar fi plasat curve sau ar fi vândut cherestea. Prietenii știu ce zicem.

Veți auzi cum și primarul Scripcaru este acuzat că le-ar fi făcut promisiuni pe care nu le-ar fi respectat. Veți auzi cum acești lideri de ocazie, ajunși în funcții fără ca cineva să-i voteze vreodată, stau cu mâna întinsă pe lângă cei puternici și devin nervoși pentru că ceilalți nu acceptă sa facă un astfel de compromis. Veți auzi cum este adus în discuție și Adrian Veștea, care s-ar fi lăudat, spun ei, că i-ar cumpăra pe cei doi consilieri județeni excluși, la bucată.

Așa se face politică la PER Brașov. Iar singurii care s-au lăsat cumpărași au fost cei care au acceptat să devină slugile infractorului Dunca, pentru un fotoliu de subprefect. Se vede cum se poate pierde, într-un cerc foarte restrâns de oameni, hai s-o numim ședință, calitatea obținută prin vot.

Așa se face politică în orașul din care a plecat cel mai corupt ministru, Dunca Zero!

 

Înregistrarea e disponibilă AICI

 

Alo, DNA?

Avem material nou pentru domnul procuror Deca!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s